Etsi -kenttä
Viimeisin tuote
Uutiskirje

Keikkakalenteri 2019

Kattipuodin myyntiosasto löytyy vuonna 2019 seuraavista kissanäyttelyistä ja tapahtumista:


9.-10.11. Askola, kissanäyttely (URK)

 

Jälleenmyyjät

Kattipuodin tuotteita voit ostaa myös jälleenmyyjiltämme

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys

Mekatt (Ruotsi)

Haluaisitko jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä kattipuoti@kattipuoti.com ja kysy lisää.

 

Vierailijat

free counters

Mitä leluja toivoisit lisää?
Äänestys

Valerianalelut - Toys with valerian

Valerianalelut ovat vuodesta toiseen Kattipuodin kysytyimpiä kissanleluja. Valeriana (Valeriana officinalis) vaikuttaa kissoihin samoin kuin kissanminttu, mutta valeriana vaikuttaa noin 90 % kissoista kissanmintun vaikuttaessa noin 66 % kissoista. Valeriana on kissoille vaaratonta kuten kissanminttukin. Valerianan ominaistuoksu on melko voimakas eikä välttämättä ihmisten mieleen. Kissat sen sijaan ovat valerianan tuoksusta toista mieltä - se saa kissat villiintymään ja kierimään lattialla. Valerianan ominaistuoksun epämiellyttävyys ihmisnenään selittynee sillä, että valerianassa on ykis sama ainesosa kuin jalkahiessä - jokainen varmasti tietää, että kissat ovat erittäin ihastuneita hikisiin sukkiin. Monet kissat kierivät ihastuksissaan hikisissä sukissa ja nuolevat niitä. Omistajan mielestä valerianalelu lienee kuitenkin miellyttävämpi vaihtoehto...

Säilytä valerianalelut tiiviissä, suljetussa muovipussissa leikkihetkien välissä. Näin valerianan aromit säilyvät pidempään. Oikein säilytetyn valerianalelun aromit säilyvät useita vuosia.

Muista, että vaikka valerianalla on ihmisiin rauhoittava vaikutus ja sitä käytetään jopa ihmisten univaikeuksien hoitamiseen, se vaikuttaa kissoihin aivan päinvastaisella tavalla. Jos siis toivoisit kissasi olevan rauhallisempi, valerianalelun hankkiminen ei ehkä ole paras ratkaisu. Valeriana tuntuu kuitenkin aiheuttavan kissoissa vähemmän aggressiivisuutta kuin kissanminttu.

Kattipuodin valerianaleluihin käytetty valeriana on pääasiassa kotimaista. Muutamaan kissanlelumalliin käytän Amerikasta peräisin olevaa valeriananjuurijauhetta, mutta tämä on mainittu kyseisten lelujen kohdalla. Kotimainen valeriana kasvaa maaseudun rauhassa Lohjalla parilla eri pellolla. Valeriana on oikeastaan käytännössä katsoen rikkaruoho, joten tuttavani ovat olleet hyvin tyytyväisiä käydessäni poimimassa valerianaa entisestä hevosaitauksesta sekä pellolta. Valeriana poimitaan käsin, niputetaan ja sen jälkeen se kuivatetaan vintillä auringonpaahteessa - ei kuitenkaan auringonpaisteessa, sillä suora auringonpaiste ei koskaan ole hyväksi kuivattaville yrtti- ja rohdoskasveille. Kuivunut valeriana hienonnetaan ja pakataan tiiviisiin rasioihin odottamaan käyttöä.

Valerianan kissoja viehättävä aromi on kasvin juurissa. Joihinkin leluihin käytän juurten lisäksi valerianan varsia ja lehtiä tuomaan leluun houkuttelevaa rapinaa.

Kaikki Kattipuodin valerianalelut ovat korkealaatuista lohjalaista käsityötä, Kattipuodin omaa tuotantoa. Ne ovat saaneet Kattipuodin laatutietoisen tuotekehittely- ja testiryhmän hyväksynnän ennen nettpuotiin pääsyään.

Löydät kaikki valerianalelut kätevästi tästä kategoriasta.

Järjestä:
 • 505000.JPG

  505000 Kissanlelu Hauki

  Sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), pituus n. 28 cm. Tuote tilapäisesti loppu!

  Stuffed with sheep wool and valerian (Valeriana officinalis), length approximately 28 cm. The product is temporarily out of stock!

  Tuotetta ei saatavilla
  Hinta:6.90EUR
 • kissanlelu_5102000.jpg

  5102000 Kissanlelu PehmoPotkutinRecommended

  Uusi lelu! Sis. lampaanvillaa ja valerianaa, koko n. 8x30 cm. Nipputarjous: 2 kpl/10 € tai 3 kpl/15 €.

  New toy! Stuffed with sheep wool and valerian, size approximately 8x30 cm

  Hinta:6.40EUR
 • 513000.JPG

  513000 Kissanlelu Hertta

  Sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), koko n. 9x12 cm. Tämä kissanlelu voidaan toimittaa kirjeenä. Tuote tilapäisesti loppu!

  Stuffed with sheep wool and valerian (Valeriana officinalis), size approximately 9x12 cm. The product is temporarily out of stock!

  Tuotetta ei saatavilla
  Hinta:3.90EUR
 • kissanlelu_5135000.jpg

  5135000 Kissanlelu VegePatukka

  Uusi lelu! Sis. suomalaista kauraa ja valerianaa, koko n. 5x11 cm. Tämä kissanlelu voidaan toimittaa kirjeenä.

  New toy! Stuffed with Finnish oat and valerian, size approximately 5x11 cm.

  Hinta:2.90EUR
 • 515000.JPG

  515000 Kissanlelu NappiRecommended

  Sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), halkaisija n. 9 cm. Tämä tuote voidaan toimittaa kirjeenä. Nipputarjous: 3 kpl/7 € tai 5 kpl/10 €.

  Stuffed with sheep wool and valerian (Valeriana officinalis), diameter approximately 9 cm.

  Hinta:2.50EUR
 • kissanlelu_516000.jpg

  516000 Kissanlelu Sukka

  Sis. alpakanvillaa ja valerianaa. Kissanlelun koko n. 12 cm.

  Stuffed with alpaca wool and valerian. Size approximately 12 cm.

  Hinta:4.10EUR
 • 531000.JPG

  531000 Kissanlelu Toukka

  Sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), pituus n. 10 cm + häntä. Tuote tilapäisesti loppu!

  Stuffed with sheep wool and valerian (Valeriana officinalis), length approximately 10 cm + tail. The product is temporarily out of stock!

  Tuotetta ei saatavilla
  Hinta:2.90EUR
 • 568000.JPG

  568000 Kissanlelu NAUtinto

  Puuvillakankainen kissanlelu, sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), koko n. 9x8 cm. Tämä kissanlelu voidaan toimittaa kirjeenä. Tuote tilapäisesti loppu!

  Stuffed with sheep wool and valerian (Valeriana officinalis), size approximately 9x8 cm. The product is temporarily out of stock!

  Tuotetta ei saatavilla
  Hinta:3.10EUR
 • kissanlelu_587012.JPG

  587000 Kissanlelu Hilavitkutin

  Sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), koko n. 2,5x22 cm. Tämä kissanlelu voidaan toimittaa kirjeenä. Tuote tilapäisesti loppu!

  Stuffed with sheep wool and valerian (Valeriana officinalis), size approximately 2,5x22 cm. The product is temporarily out of stock!

  Tuotetta ei saatavilla
  Hinta:4.90EUR
 • kissanlelu_595000.JPG

  595000 Kissanlelu Valerianamustekala

  Virkattu mustekala, sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), halkaisija n. 4 cm

  Hinta:2.90EUR
 • kissanlelu_599000.JPG

  599000 Kissanlelu Valto

  Sis. lampaanvillaa ja valerianaa (Valeriana officinalis), pituus n. 6 cm + häntä

  Hinta:3.30EUR
 

Kommentit

Kommentti
Facebook