Etsi -kenttä
Viimeisin tuote
910034.jpg
Hinta:15.90EUR
Uutiskirje

Keikkakalenteri 2020

Kattipuodin myyntiosasto löytyy vuonna 2020 seuraavista kissanäyttelyistä ja tapahtumista:


18.1. Kerava, kissanäyttely (CFF ry)
25.-26.1. Hämeenlinna, kissanäyttely (SUROK ry)
7.-8.3. Siuntio (URK ry)
28.-29.3. Karkkila (RUROK ry)
11.-12.4. Helsinki (Ery-Syd ry)
25.-26.7. Lahti (SUROK ry)
1.-2.8. Helsinki (Ery-Syd ry)
10.-11.10. Riihimäki (URK ry)
21.-22.11. Turku (TUROK ry)

 

Jälleenmyyjät

Kattipuodin tuotteita voit ostaa myös jälleenmyyjiltämme

Ruohonjuuritaso

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys

Mekatt (Ruotsi)

Haluaisitko jälleenmyyjäksi? Ota yhteyttä kattipuoti@kattipuoti.com ja kysy lisää.

 

Vierailijat

free counters

Mitä leluja toivoisit lisää?
Äänestys

Kissanlelut

Kattava valikoima kotimaisia, käsityönä valmistettuja kissanleluja. Kattipuodin kissanlelut ovat artesaanin suunnittelemia ja valmistamia.

Kissanlelujen materiaaleina käytän fleeceä, puuvillakankaita, villa- ja villasekoitelankoja, tekoturkiksia sekä jonkin verran tekokuitulankoja. Kissanlelujen täytteenä käytän pehmeää käsittelemätöntä lampaanvillaa sekä alpakanvillaa, kissanminttua (aitokissanminttua sekä mirrinminttua), valerianaa, matatabia (aasialainen kissanminttu), kuusamaa, oliivinlehtiä sekä erilaisia yrttejä. Lampaanvilla tulee Lohjalta muutamalta pieneltä yksityiseltä tuottajalta sekä Laakspohjan kartanosta, alpakka lohjalaiselta Alpaca Fuente-tilalta. Eettisistä syistä en käytä kissanlelujen materiaalina aitoja turkiksia.

Kissanminttu, mirrinminttu ja osa valerianasta on Kattipuodin oman sadon tuotteita omalta kasvimaalta. Jauhettu valeriana on luontaistuotekaupan laatuvaatimukset täyttävää ja sisältää pelkkää kasvin juurta. Matatabi tulee meille Singaporesta. Kattipuodin kissanlelujen kuusama on lohjalainen tuote. Oliivinlehdet tulevat Kreikasta ja yrtit omalta kasvimaalta.

Jokainen kissanlelumalli on alkujaan suunniteltu omien kissojemme vaatimuksiin sopivaksi. Ensimmäinen versio lelusta on vain harvoin lopullinen versio, sillä kissanlelut käyvät läpi tuotekehittelyprojektin. Vasta valmis versio tulee myyntiin - haluan tarjota asiakkailleni vain parasta.

Kunkin kissanlelun tarkemmasta kuvauksesta löytyy tieto siitä, milloin lelu on tullut Kattipuodin valikoimiin. Jokaisesta lelusta on myös olemassa luonnokset, joiden yhteyteen on suunniteltu lelujen kokoa ja materiaalivaihtoehtoja.

Kissanlelut on suunniteltu turvallisiksi, kestäviksi ja kissoille mieluisiksi. Petoeläimenä kissa kuitenkin helposti rikkoo kestävätkin lelut, joten kissan leikkejä tulee aina valvoa.

 

Kysymyksiä materiaalivalinnoista

Miksi fleece? Koska valtaosa kissoista rakastaa fleeceä. Se on pehmeä materiaali, johon on helppo tarttua kynsillä. Fleece on myös melko kestävä materiaali. Käytännön kokemus on osoittanut fleecen olevan yksi parhaista kissanlelumateriaaleista.

Miksi puuvillakankaat? Koska puuvillakankaissa on paljon ihania, värikkäitä ja hauskoja aiheita. Puuvillakangas ei ole kestävyydeltään paras mahdollinen kissanleluissa (esim. fleece on huomattavasti kestävämpää), mutta huokoisuutensa ansiosta se on hyvä materiaali kissanminttuleluihin kissanmintun aromien läpäistessä tehokkaasti huokoisen puuvillakankaan. Puuvilla ei valitettavasti ole kaikkein eettisin kissanlelumateriaali, sillä puuvillan viljely aiheuttaa ympäristöongelmia (runsas torjunta-aineiden ja lannoitteiden käyttö, keinokastelu).

Miksi tekoturkis? Koska en eettisistä syistä halua käyttää aitoja turkiksia töissäni. En halua omalta osaltani tukea missään määrin turkistarhausta. Kissat eivät kokemukseni mukaan niin välitä siitä, onko turkis aitoa vai tekoturkista - tärkeintä on, että lelu on osattu suunnitella kissaa kiinnostavaksi. Turkistarhaus on toki elinkeino siinä missä maanviljelykin, mutta nykyaikana on paljon muitakin hyviä lämpimiä materiaaleja kuin turkikset. Eläimille turkistarhaus on täysin turhaa kärsimystä ja sellaista en halua tukea.

Järjestä:
 

Kommentit

  • Virpi2017-09-21 09:45

    Ihania kissan leluja! En osta enää mistään muualta :)

  • Maria2017-06-19 05:46

    Wow!! Kuin kissanlelujen karkkikauppa

  • Elina2017-06-04 05:48

    Ihan parhaat kissanlelut! Iso valikoima ja nopea toimitus

Kommentti
Facebook