Matatabilelut

Matatabi (Actinidia polygama) on aasialainen vastine kissanmintulle. Ensimmäisen kerran kuulin matatabista vuonna 2007, kun kaikesta japanilaisesta innostunut ystäväni kysyi, olenko kokeillut mitä kissani sanoisivat matatabista. En ollut ja meni vielä vuosia ennen kuin pääsin kokeilemaan, sillä matatabin saatavuus oli melko heikkoa. Halusin löytää hyvän ja luotettavan toimittajan. Se tapahtui vuonna 2012. Kattipuodin matatabi tulee Singaporesta.

Matatabi ei ole yrtti kuten kissanminttu - eikä se ole kissanmintulle mitään sukua. Kissat reagoivat pensaan jauhettuihin lehtiin ja oksiin. Matatabi vaikuttaa kissoihin kuten kissanminttu ja se on aivan yhtä vaaratonta. Matatabiin reagoivat usein myös sellaiset kissat, jotka eivät välitä kissanmintusta.

Kattipuodin tuotekehittely- ja testiryhmä on tutustunut matatabileluihin vuoden 2012 tammikuusta alkaen. Tulokset ovat olleet hyviä: kissoilla on ollut äärettömän hauskaa. Niinpä uskalsin ottaa matatabilelut Kattipuodin kissanleluvalikoimaan vuoden 2013 alussa. Niistä tuli heti hyvin kysyttyjä - niin kysyttyjä, että ne myytiin aina loppuun kissanäyttelyissä. Ensimmäiset matatabilelut ehtivät nettipuotiin vuoden 2014 alkupuolella.

Kaikki Kattipuodin matatabikissanlelut ovat lohjalaista laadukasta käsityötä, Kattipuodin omaa tuotantoa. Ennen nettipuotiin pääsyä jokainen lelumalli on saanut tuotekehittely- ja testiryhmän hyväksynnän.

Löydät kaikki matatabilelut kätevästi tästä kategoriasta.

Järjestä:
 

Kommentit

 • Kermit2018-04-16 09:57

  Hei oon kuullut että matatabi tuli sinulle paaaaaljon myöhemmin. Edes isoilla firmoills kuten Zooplus tai Musti ja mirri ei ole ollut matatabi valikoimissa kuin vasta nyt. Ei kukaan usko, että olisit edellkövijä. Miksi huijaat vuosiluvuilla ?
  Terveisin ent koulukaverisi

 • Kattipuoti, Laura Björkell2018-04-20 13:47

  Hei!

  Olisipa mielenkiintoista tietää, mistä olet tuon kuullut :) Kuten Kattipuodin blogista voit lukea, matatabi on mainittu jo vuoden 2012 elokuussa. Vuoden 2013 alussa matatabikissanlelut tulivat kissanäyttelymyyntiin. Ne myytiin loppuun jokaisessa vuoden 2013 kissanäyttelyssä, nettikauppaan matatabileluja saatiin vihdoin vuoden 2014 alussa, kun jouluna 2013 ehdin tekemään leluja varastoon.

  Eipä siis ole tarvetta huijata vuosiluvuilla, ei entistä koulukaveria eikä ketään muutakaan :) Kirjanpidostahan tuon näkee, miten paljon on esim. vuonna 2013 myyty matatabileluja, sieltä se on helppo tarkistaa niin ei tarvitse luottaa omaan muistiinsa vuosilukujen eikä myyntilukujenkaan suhteen.

  Edelläkävijäksi en toki ole Kattipuotia väittänyt. Matatabihan on tunnettu Japanissa ja Aasian maissa jo kauan ennen kuin se tuli Kattipuotiin - ei Kattipuoti silloin ole edelläkävijä. Asia olisi eri, jos olisin itse keksinyt kissojen hullaantuvan jostakin kasvista, jonka vaikutusta kissoihin ei aiemmin ole tiedetty.

  Toivottavasti jatkossa entiset koulukaveritkin uskaltavat esiintyä edes etunimellään. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostin kautta niin voidaan sopia tapaamisesta ja muistella kouluaikoja :)

 • Krista2018-04-20 21:24

  Muista Laura, säälin saa ilmaiseksi, kateus pitää ansaita. Kattipuodin lelut on ihan ykkösleluja meidän karvatassuilla ja sun matatabileluja on meilläkin jostain vuodesta miekka ja kivi.

 • Jukka2018-04-25 06:09

  Ostin kissoilleni Kattipuodista matatabileluja kesällä 2013 jostain ulkomyyntitapahtumasta. Sen jälkeen on tullut osteltua säännöllisesti lisää niitä Kattipuodista, mitkään muut lelut eivät ole kissojeni mielestä yhtä hyviä.

 • Riikka Hyvinkäältä2018-04-30 11:11

  Ostin vuonna 2013 Hyvinkäältä mahdollisuuksien torilta Kattipuodin matatabileluja. Olivat niin hyviä, että lisää piti hakea samana kesänä Hyvinkään kissanäyttelystä =)

 • Marja2018-10-07 07:01

  Hahhah, voihan Kermit sentään... nimimerkkisi mukaisesti sammakko mikä sammakko. Kirjoitusvirheistä päätellen ei ole siellä koulussa tullut riittävästi aikaa vietettyä. Kaikkeen sitä joillain ihmisillä aikaa ja energiaa riittääkin! Hanki elämä. Kateus vie kalatkin vedestä.

Kommentti
Facebook