Valerianalelut

Valerianalelut ovat vuodesta toiseen Kattipuodin kysytyimpiä kissanleluja. Valeriana (Valeriana officinalis) vaikuttaa kissoihin samoin kuin kissanminttu, mutta valeriana vaikuttaa noin 90 % kissoista kissanmintun vaikuttaessa noin 66 % kissoista. Valeriana on kissoille vaaratonta kuten kissanminttukin. Valerianan ominaistuoksu on melko voimakas eikä välttämättä ihmisten mieleen. Kissat sen sijaan ovat valerianan tuoksusta toista mieltä - se saa kissat villiintymään ja kierimään lattialla. Valerianan ominaistuoksun epämiellyttävyys ihmisnenään selittynee sillä, että valerianassa on ykis sama ainesosa kuin jalkahiessä - jokainen varmasti tietää, että kissat ovat erittäin ihastuneita hikisiin sukkiin. Monet kissat kierivät ihastuksissaan hikisissä sukissa ja nuolevat niitä. Omistajan mielestä valerianalelu lienee kuitenkin miellyttävämpi vaihtoehto...

Säilytä valerianalelut tiiviissä, suljetussa muovipussissa leikkihetkien välissä. Näin valerianan aromit säilyvät pidempään. Oikein säilytetyn valerianalelun aromit säilyvät useita vuosia.

Muista, että vaikka valerianalla on ihmisiin rauhoittava vaikutus ja sitä käytetään jopa ihmisten univaikeuksien hoitamiseen, se vaikuttaa kissoihin aivan päinvastaisella tavalla. Jos siis toivoisit kissasi olevan rauhallisempi, valerianalelun hankkiminen ei ehkä ole paras ratkaisu. Valeriana tuntuu kuitenkin aiheuttavan kissoissa vähemmän aggressiivisuutta kuin kissanminttu.

Kattipuodin valerianaleluihin käytetty valeriana on pääasiassa kotimaista. Muutamaan kissanlelumalliin käytän Amerikasta peräisin olevaa valeriananjuurijauhetta, mutta tämä on mainittu kyseisten lelujen kohdalla. Kotimainen valeriana kasvaa maaseudun rauhassa Lohjalla parilla eri pellolla. Valeriana on oikeastaan käytännössä katsoen rikkaruoho, joten tuttavani ovat olleet hyvin tyytyväisiä käydessäni poimimassa valerianaa entisestä hevosaitauksesta sekä pellolta. Valeriana poimitaan käsin, niputetaan ja sen jälkeen se kuivatetaan vintillä auringonpaahteessa - ei kuitenkaan auringonpaisteessa, sillä suora auringonpaiste ei koskaan ole hyväksi kuivattaville yrtti- ja rohdoskasveille. Kuivunut valeriana hienonnetaan ja pakataan tiiviisiin rasioihin odottamaan käyttöä.

Valerianan kissoja viehättävä aromi on kasvin juurissa. Joihinkin leluihin käytän juurten lisäksi valerianan varsia ja lehtiä tuomaan leluun houkuttelevaa rapinaa.

Kaikki Kattipuodin valerianalelut ovat korkealaatuista lohjalaista käsityötä, Kattipuodin omaa tuotantoa. Ne ovat saaneet Kattipuodin laatutietoisen tuotekehittely- ja testiryhmän hyväksynnän ennen nettpuotiin pääsyään.

Löydät kaikki valerianalelut kätevästi tästä kategoriasta.

Järjestä:
 

Kommentit

Kommentti
Facebook